Uncategorized

Η Επιτυχία είναι απλή αρκεί να της φτιάξουμε τον δρόμο!

Η επιτυχία σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Πρέπει να  ορίσετε ξεκάθαρα τι σημαίνει για εσάς η επιτυχία. Εάν δε γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε, δύσκολα θα το επιτύχετε;

success-stepsΧρειάζεστε ένα ξεκάθαρα ορισμένο στόχο ή μία γενική κατεύθυνση. Και, πρέπει να μάθετε με ποιον τρόπο μπορείτε να γίνετε επιτυχημένοι. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό σημαίνει το να αναπτύξουν μία συγκεκριμένη ικανότητα ή να βρουν μία “σούπερ” ιδέα. Ποτέ δε θα επιτύχετε κάτι που είναι πιο μακριά από το όραμά σας. Ο στόχος και το όραμά σας είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι σημαντικό στα αρχικά βήματα του ταξιδιού σας προς την προσωπική σας επιτυχία, να θέσετε τα όρια του οράματός σας. Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι στοχευμένος και να καλύπτει τον ορισμό του SMART στόχου!

S pecific (= Συγκεκριμένος)
M easurable (= Μετρήσιμος)
A chievable (= Εφικτός)
R ealistic (= Ρεαλιστικός)
T ime-Bound (= Χρονικά Δεσμευτικός)

Μην περιμένετε την ιδανική στιγμή και τις συνθήκες ώστε να βάλετε τα σχέδιά σας σε εφαρμογή. Η ευκαιρία είναι Τώρα και ποτέ δε θα είναι κάποτε. Η επιτυχία έρχεται σε αυτούς που είναι αρκετά τολμηροί ώστε να ρισκάρουν και το κουράγιο είναι η προθυμία τους να δράσουν παρ’ όλο που φοβούνται να κάνουν το επόμενο βήμα.

Σταματήστε να ανησυχείτε για το τι οι άλλοι άνθρωποι σκέφτονται και θεωρούν γι’ αυτό που θέλετε να κάνετε. Πολύ πιθανόν αυτοί να μη θέλουν καν να επιτύχετε ή να μη πιστεύουν στην ικανότητά σας να επιτύχετε. Η επιτυχία σας θα κάνει αυτούς να βγουν τελικά λάθος. Εάν οπωσδήποτε χρειάζεστε την επιβεβαίωση άλλων, τουλάχιστον αναζητήστε επιτυχημένους ανθρώπους που πραγματικά θαυμάζετε. Μία άλλη άποψη όσον αφορά στη σχέση σας με τους άλλους είναι, εάν θέλετε να είστε επιτυχημένοι, περιβάλλετε τους εαυτούς σας με επιτυχημένους ανθρώπους. Αποφύγετε τους αρνητικούς ανθρώπους, τους αποτυχημένους, τους “συνηθισμένους” και αυτούς που σπαταλούν το χρόνο τους άσκοπα.

Να προβάλετε αυτοπεποίθηση, ακόμα κι αν δε νοιώθετε αυτοπεποίθηση. Μιλήστε με κύρος και πράξτε με σιγουριά. Δε χρειάζεται να αλλάξετε το πώς νοιώθετε για κάτι ώστε να το επηρεάσετε εάν έχετε την πρόθεση να αλλάξετε αυτό που κάνετε. Με άλλα λόγια, ακόμα κι αν δε νοιώθετε αυτοπεποίθηση, εάν απλώς δράσετε με αυτοπεποίθηση σύντομα τα συναισθήματά σας θα ακολουθήσουν τη νέα σας συμπεριφορά και τελικώς θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.  Μία γενική δήλωση λέει “Όσο περισσότερο χρόνο επενδύεις στην επιτυχία, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πληρωμή”. Όλη η έξτρα ενέργεια και προσπάθεια που καταβάλλετε σε αυτό που κάνετε, θα επιβραβευθεί στο τέλος της πορείας. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν σε μία άμεση επιβράβευση των κόπων τους. Είτε δε διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα ώστε να περιμένουν, είτε δεν είναι συναισθηματικά υπομονετικοί.

Σημειώστε σε ένα χαρτί και κολλήστε το κάπου που να το βλέπετε κάθε μέρα, το οποία θα λέει: “Θα ξοδέψω την κάθε στιγμή κάνοντας το πιο παραγωγικό πράγμα που μπορώ να κάνω”. Σκεφτείτε το, είναι μία δήλωση από εσάς για τον εαυτό σας. Κάντε το να είναι η βεβαιωτική σας δήλωση για την επιτυχία σας.

Ξεσκεπάστε οποιοδήποτε εμπόδιο το οποίο σας κρατάει μακριά από την επιτυχία. Οτιδήποτε νοιώθουμε, οτιδήποτε βιώνουμε, έχει να κάνει με μία παλιά ή πρόσφατη αιτία. Και, εάν κάνετε τα πάντα για να επιτύχετε, αλλά κατορθώνεται μόνο ένα περιορισμένο επίπεδο επιτυχίας, μπορεί να έχετε ένα υποσυνείδητο εμπόδιο. Μία αρνητική εμπειρία η οποία σας κρατάει μακριά από αυτό που είσαστε ικανοί να κατορθώσετε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ποια είναι αυτή η αιτία. Εάν γνωρίζετε ποια είναι η αιτία, τότε μπορείτε να ξεπεράσετε και το εμπόδιο που σας δημιουργεί.

Και μην ξεχνάτε αυτό που εμείς εδώ στην Success Is Simple πιστεύουμε: Η επιτυχία είναι απλή, αρκεί να της φτιάξουμε τον δρόμο! –S.I.S.